donderdag 25 april 2019
nl-NLde-DEen-GB

Faciliteiten

Paracentrum Teuge bestaat al 45 jaar en heeft de status van Nationaal Paracentrum. Opgericht als vereniging en dat is het in basis nog steeds. Door de omvang zijn er uiteraard juridische entiteiten naast opgericht, maar als geheel zijn we een non-profit organisatie. Elke euro vloeit terug naar het paracentrum en dat zie en merk je aan alles.

We hebben de goedkoopste sprongprijzen van Nederland en toch vliegen we met twee van de modernste en grootste parachutisten vliegtuigen, beschikken over het beste materiaal en zijn gehuisvest in een ruim en comfortabel gebouw. Op Teuge worden jaarlijks de meeste sprongen van ons land gemaakt. De vliegtuigen stijgen op vanaf vliegveld Teuge en de parachutisten landen ook weer op het vliegveld zelf. Het Nationaal Paracentrum Teuge is ook internationaal bekend en behoort tot de modernste, grootste en beste paracentra van de wereld.

Vouwzaal

We hebben een enorme pakhal van ruim 600 m2 voorzien van vloerbedekking en prettige achtergrond muziek. Je kunt er voor het hele seizoen een kast huren waarin je je uitrusting en privé zaken kunt opbergen.

                                

 

Vereniging Parachutisten Centrum Teuge

Binnen het Nationaal Paracentrum is de Vereniging Parachutisten Centrum Teuge actief, kortweg VPCT genoemd. De VPCT bestaat al vanaf de oprichting in de 60-er jaren. Het is een bloeiende vereniging met ca. 400 leden. Lid zijn van de vereniging betekent zo nu en dan de handen uit de mouwen steken maar ook kortingen aan de bar en de slaapgelegenheid, bovendien ontvangen de leden van de VPCT het leuke clubblad "De Vleermuis". Lid zijn van de VPCT betekent ook je stem laten horen op de jaarlijkse ledenvergadering, het hoogste orgaan van het paracentrum, waarbij de leden dus mede de koers bepalen van het Nationaal Paracentrum Teuge.

Leslokaal

Het leslokaal biedt ruimte aan 20 leerlingen en is voorzien van moderne audio-visuele apparatuur en andere leermiddelen. 

                              

 

Vliegveld en Dropzone Teuge