SportspringersPassie voor de sport

Uitzonderlijk goede faciliteiten voor de sportparachutist. Skydive Teuge is een non-profit professioneel paracentrum, de enige ter wereld in deze omvang. Dat merk je aan de kwaliteit, de sfeer, de prijs en de passie!

Direct naar onze events

Skydive Teuge bestaat al (meer dan) 50 jaar en is het Nationale Paracentrum van Nederland. Opgericht als vereniging en dat is het in basis nog steeds. Elke euro vloeit terug naar het paracentrum en dat zie en merk je aan alles. Het is onze missie om een impact te maken op de sport parachutespringen. Dit doen wij door het beschikbaar stellen van trainingsfaciliteiten en het organiseren van coaching, organizing en seminars.

Op deze pagina lees je meer over ons aanbod. Verderop vind je ook een stappenplan voor het behalen van je B-brevet.

Coaching & Organizing

Om jou te helpen in jouw ontwikkeling als sportparachutist werken wij samen met een aantal ervaren coaches en loadorganizers. Hieronder staat kort beschreven wat coaching en loadorganizing betekent. Daarnaast onderscheiden we een 3-tal doelgroepen waarvoor wij coaching, loadorganizing en evenementen aanbieden:

Beginner – Zodra je het 1-on-1 programma hebt doorlopen kun je aan beginner-groepen of -coaching deelnemen. Hierdoor maak je op een veilige manier kennis met een nieuwe discipline en leer je met anderen samen springen.

Intermediate – Als je al wat meer ervaring hebt opgedaan kun je bij intermediate-groepen meedoen. In deze groepen wordt het aantal deelnemers al wat groter waarvoor je ook nieuwe moeilijkere vaardigheden nodig hebt.

Advanced – De meest ervaren en vaardige groepen combineren complexe vaardigheden vaak met vliegen in grotere groepen. Om hier aan deel te kunnen nemen moet je dus al een tijdje geïnvesteerd hebben in je eigen vaardigheden.

Coaching

Wil jij met jouw skydive skills in een stroomversnelling raken? Maak dan gecoachte parachutesprongen!

Je maakt direct een afspraak met een coach. De coach begeleidt jou vervolgens gedurende de momenten dat jullie met elkaar afgesproken hebben. Hierbij spreken jij en de coach samen doelstellingen af over wat je wilt leren en hoe je dit kunt bereiken.

Afspreken met een coach kan op individuele basis, maar ook in groepsverband of met een team! Afhankelijk of de coach meespringt of niet betaal je de kosten van het slot van de coach en/of een coachingfee.

Organizing

Gedurende een dag loadorganizing zorgt de ‘load organizer’ ervoor dat jij de allervetste sprongen maakt.

Dat doe je niet alleen, je neemt deel in groepsverband. De load organizer maakt verschillende plannen per sprong en probeert binnen dit plan iedereen op eigen niveau uit te dagen.

Deelnemen aan een dag loadorganizing gebeurt op basis van inschrijving, hier kunnen kosten aan verbonden zitten. Daarnaast betaal je een iets hogere sprongprijs om het slot van de loadorganizer te betalen. Kijk hiervoor op onze events-pagina via deze link!

Op weg naar je B-brevet

Als je al een tijdje aan het springen bent kan het interessant zijn je B-brevet te halen. Hierna hoef je namelijk niet meer om de 3 maanden een harnastest af te leggen of iedere 2 jaar een medische verklaring in te leveren.

Als je jouw B-brevet haalt ontwikkel jij je door van beginnend sportparachutist naar gevorderd sportparachutist. Je mag daarna bijvoorbeeld ook sportparachutisten zonder A-brevet droppen en materiaal voor andere parachutisten vouwen.

Ben je op zoek naar de stappen om je A-brevet te halen? Klik dan op deze link. Hieronder lees je meer over de stappen richting jouw B-brevet.

1

Formatie instructiesprongen

Om je B-brevet te halen moet je minstens 10 formatie instructiesprongen maken, waarvan 5 sprongen met tenminste 3 deelnemers.

Een deel van deze sprongen kun je al gemaakt hebben tijdens het doorlopen van het 1-on-1 programma. Daarnaast is het mogelijk om sprongen te doen met een coach en andere deelnemers!

2

Canopy Control & Doellandingen

Waar je bij je A-brevet landingen binnen 15 meter van een doelwit moest voltooien, is dit voor je B-brevet nog maar 5 meter! Dit moet je in totaal 10 keer doen.

Daarnaast moet je ook tenminste 10 sprongen besteden aan Canopy Control. Tijdens deze sprongen doe je oefeningen om je parachute beter te leren kennen.

Je kan hier hulp bij krijgen van het instructiekader van Skydive Teuge. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd die hier op gericht zijn. Je vindt deze evenementen door op deze link te klikken.

3

Sportdisciplines

De leukste en tegelijkertijd de meest uitdagende eisen om te behalen; sportdiscipline-eisen.

Je kunt hierbij zelf kiezen uit Formation Skydiving, Freefly, Freestyle, Canopy Formation, Precisie en Stijl. Afhankelijk van welke module je kiest moet je hier een aantal eisen voor af laten tekenen. Deze vind je op de website van de KNVvL en kun je vinden via deze link.

Ook hier kan je advies voor vragen bij het instructiekader van Skydive Teuge. Wij adviseren je echter om sprongen te maken met een coach.

4

Theorietoets

Een belangrijke stap in het behalen van jouw B-brevet is het afronden van de theorietoets. Voor deze toets leer je over belangrijke materiaalaspecten, meteorologie, de Nederlandse reglementen en krijg je algemene kennis over de sport parachutespringen.

Om je te helpen bij het behalen van deze toets kun je bijvoorbeeld meedoen aan een theorieavond. Wil je hier meer over weten? Vraag het aan iemand uit het instructiekader!

5

Gefeliciteerd – je hebt je B-brevet gehaald!!

Je bent nu een gevorderd sportparachutist. Een aantal verplichtingen zoals de harnastest en medische verklaring zijn nu voor jou komen te vervallen. Maar er zal vaker naar je omgekeken in de rol van jumpmaster.

Je kunt uiteindelijk doorgaan voor je C- en D-brevet of starten aan je eerste instructiebevoegdheden. Wil je hier meer over weten? Spreek iemand van het instructiekader aan, die kan je hier meer over vertellen.